Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Змінилися реквізити /// ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЧІТРА / 3004821747 в АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (ЄДРПОУ банку , код банку 337546) /// рахунок: № UA363375460000026008055033734 валюта UAH (Українська гривня),
Детальніше
Наша адреса: м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
Харків - поліклініка Гомеопат - вул.Манізера 1
Пн-Пт 9.00-18.00
Дніпро - Біопарт - вул. Тітова 23
щодня 10.00-18.00
Черкаси - Фітоаптека - вул.Б.Вишневецького 47
Телефони: 380961331501 0472-54-26-30
Пн-Сб 9.00-18.00

Ожиріння – фактор ризику виникнення раку

Ожиріння – фактор ризику виникнення раку

Дослідження показують, що ожиріння може збільшити ризик розвитку раку, але його можна уникнути. Фахівці вважають, що в основному це відбувається із-за запалення, викликаного вісцеральним жиром, оточуючим життєво важливі органи. Рак викликає аномальне відділення клітин, що пов'язує клітини навколо них і викликає захворювання. Чем більше клітин делятся і розмножуються, тим вище ризик освіти опухоли. Проблема черезмерного вісцерального жиру в тому, що він впливає на гормональний фон, такий як інсулін і естрогени.

«Ожиріння зараз є одним із найбільших випадків захворювання раком у США та Великобританії – приблизно 1 із 12 випадків у США, викликаних збитковим весом, і понад 1 із 20 у Великобританії».

У Сполучених Штатах різко зростає частота ракових захворювань, пов'язаних з ожирінням, у молодих людей. Ожиріння є третім за важливістю фактором ризику розвитку рака в США. Ожиріння є причиною приблизно 15% всіх видів раку, які можна уникнути.


ТИПИ РАКА, СВ'ЯЗАННІ З ОЖИРЕННЯМ

Ожиріння пов'язано з ризиком розвитку тринадцяти видів рака. Це може викликати рак підшлункової залози, колоректальний рак, рак харчової залози, груди (у жінок у постменопаузі), ендометрію, щілину, щитовидну залозу, печені та рак шлункового міхура, жовчку, яичники та матки. Згідно з дослідженнями, було виявлено, що 55% всіх онкологічних захворювань, діагностованих у жінок, і 24% ракових захворювань, діагностованих у чоловіків, пов'язані з ожирінням і лишнім весом.


КАК ИЗМЕРЯЕТСЯ ОЖИРЕНИЕ?

Ожиріння вимірюється за допомогою індексу маси тіла (B.M.I.) і вимірювання талії. Індекс маси тіла – це співвідношення росту і ваги людини. Здоровий ІМТ зазвичай становить від 18,5 до 24,9. ИМТ від 25 до 29,5 вважається збитковим весом. В той час як ІМТ 30 або вище вважається ожирінням.

Ожиріння є фактором ризику інших проблем зі здоров'ям, таких як високий кров'яний тиск, діабет, серцеві захворювання, консультації та ін.


КАКОЕ РЕШЕНИЕ?

Сохранение здоровья. Здоровий образ життя може допомогти знизити ожиріння і ризик розвитку деяких видів раку.

Оставляйтесь активными: ведіть активний образ життя. Принятие йоги і медитації. Встановлення щоденного графіка фізичних вправ за консультаціями з вашим лікарем може допомогти при підтримці здорового ІМТ.

Здорове харчування: вживання в щоденному раціоні сезонних фруктів і овочів, цільного зерна, бобових (фасоль і горох). І обмежені потреби тваринного білка.

Відказ від фаст-фуду і напоїв з додаванням сахару може допомогти знизити ожиріння і лишній вес.

Обмежте споживання алкоголю: вживання алкоголю може призвести до збільшення ваги. Він залишає ваше тіло від зжигання жирів, в нем багато кілоджоулов. Вживання алкоголю може викликати відчуття голоду і привести до вживання нездорової їжі. Що може додати зайві кілограми у вагу вашого тіла.

Полноценный отдых: важен подобающий отдых. Якість і кількість сна можна отримати шляхом фіксації графіка сна і пробування. Чтение хороших книг може викликати міцний сон і забезпечити організму стільки необхідних віддихів. Усталість може привести до споживання нездорової їжі. Що може призвести до збільшення ваги та ожиріння.


НЕСКОЛЬКО РЕКОМЕНДАЦІЙ ДЛЯ УМЕНЬШЕННЯ ОЖИРЕННЯ:

Включая в розпорядок дня 40–50 хвилин фізичних вправ.

Взятие привычки ездить на велосипеде або йти як можна далі.

Обмежение потребления переработанной пищи и обогащенного сахара.

Додавання в наш раціон сезонних свіжих продуктів, овочів і волокнистої їжі.

Зменшіть стрес, занявшись його і медитацією.

Приміть підтримувальний і активний режим дня.

Обмеження перегляду електронного екрана.

Уникайте перекусів при перегляді електронних екранів.

Віддайте перевагу збалансованому сну.

Желаем всем здоровой жизни.

Коментарі