Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Змінилися реквізити /// ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЧІТРА / 3004821747 в АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (ЄДРПОУ банку , код банку 337546) /// рахунок: № UA363375460000026008055033734 валюта UAH (Українська гривня),
Детальніше
Наша адреса: м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
Харків - поліклініка Гомеопат - вул.Манізера 1
Пн-Пт 9.00-18.00
Дніпро - Біопарт - вул. Тітова 23
щодня 10.00-18.00
Черкаси - Фітоаптека - вул.Б.Вишневецького 47
Телефони: 380961331501 0472-54-26-30
Пн-Сб 9.00-18.00

Кармічний механізм

Пов'язаний з індивідуальною програмою особистості (прарабдха-кармою). За час життя у кожного з нас виникають та накопичуються певні негативні стереотипи. Гординя, жадібність, страх, ненависть, осуд, заздрість, пожадливість чи брехня проростають у серці наче бур'яни. На нашому життєвому шляху вони є своєрідними психологічними пастками, що затягують ту чи іншу тупиковий коридор.

Під їх впливом у нас виникає гостре почуття незадоволеності та невдоволення, з'являється пригніченість, депресія, що в результаті може призвести до розвитку відповідної даної вади хвороби. Вилікувати повністю такі захворювання за допомогою навіть найпрекрасніших лікарських препаратів, системи харчування чи гімнастики – неможливо. Тут потрібен глибокий психоаналіз, роздуми чи інші види духовних і психологічних практик. Сучасна західна медицина не враховує кармічну причину розвитку хвороби і через це, як правило, не може досягти стійкого позитивного результату в лікуванні хронічних недуг. Ви можете відкрити будь-який підручник з пропедевтики та терапії та прочитати, що жодне хронічне захворювання не може бути повністю вилікувано. Проте досвід аюрведичної, тибетської та китайської медичних систем говорить зовсім інше.

Кармічний механізм розвитку хвороби схожий на дамоклів меч. Цей “меч” постійно висить з нас, і готовий обвалитися щоразу, коли ми порушуємо закони Природи.

Згадайте один із сюжетів книги Л. Лагіна “Старий Хоттабич”. Один хлопчик постійно засуджував інших, і тоді джин зробив так, що хлопчик гавкав кожного разу, коли намагався заговорити. Лікарі нічого не могли вдіяти, поки Хоттабич не пояснив хлопчику, що до нього повернеться нормальна людська мова, якщо він перестане критикувати інших. Однак, тільки-но він знову захоче облити когось брудом – знову почне гавкати. Саме так діє кармічний механізм хвороби, примушуючи людину працювати над своїми вадами.

Сучасні медицина та психологія тільки зараз почали наближатися до розуміння кармічного механізму розвитку захворювань, виділивши так звану психосоматику.

Психосоматика (грец. psych? — душа і soma — тіло) — міждисциплінарний напрямок психології, психіатрії та загальної медицини, що займається вивченням впливу психологічних факторів на виникнення та подальшу динаміку соматичних захворювань, що виступає як комплекс теоретичних поглядів, методології та методів дослідження, діагностики та діагностики , що ґрунтується на визнанні взаємозв'язку психічного та фізіологічного (душевного та тілесного) у всій складності їх співвідношень.

Сучасна психосоматика ґрунтується на експериментально доведеному та підтвердженому факті, згідно з яким емоції можуть вирішальним чином впливати на соматичний стан людини. Ще Гіппократ говорив про те, що лікувати треба не так хворобу, як саму людину, а це означає – відновити його зв'язки зі світом.

Тільки детальне вивчення складних взаємовідносин психічних процесів, що є областю психології та психіатрії, з морфофункціональними змінами лише на рівні тканин та органів, є областю класичної медицини, може дати повне розуміння організації людини. Це, у свою чергу, може якісно підвищити ефективність діагностичного процесу та лікування, що загалом відіб'ється на якості життя людини, яка живе в інформаційну епоху.

За класифікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) психосоматичні порушення належать до групи психоневрозів із соматичними розладами. Майже всі захворювання певною мірою психосоматичні та понад 50% органічних хвороб мають психогенний характер. До них відносять гіпертонію, виразку шлунка, бронхіальну астму, цукровий діабет, ревматичний артрит, хвороби шкіри, сексуальні хвороби, деякі види раку та багато інших.

Розгляд всіх проявів здоров'я та нездоров'я людини неможливий без урахування психічних процесів, що є відображенням свідомості, тісно пов'язаних з функціями головного мозку, що регулює (інтегрує) діяльність цілісного організму – психічної (духовної, емоційної) та фізіологічної (соматичної) його складових.

Таким чином, не буває хворих органів, а буває хворий на весь організм.

Вражає, наскільки сказане вище схоже з кармічним механізмом розвитку захворювань в Аюрведі, з «хворобами – вчителями»!

Згідно Аюрведі: основна причина всіх хвороб - неправильне сприйняття світу. Цей світ потрібен для того, щоб ми навчилися правильно ставитися до себе та Бога. Природа людини служити Богу та іншим людям. Основний принцип духовного світу – це принцип служіння, а наші хвороби – це навчання на шляху до нього. Людина може вчитися підсвідомо та свідомо. Якщо людина не усвідомила цей урок, тобто ймовірність, що вона знову захворіє. Свідоме навчання має на увазі цілеспрямоване вивчення. Першою, головною якістю свідомого навчання є смиренність, без якої досить важко прийняти деякі речі, які не збігаються з нашим розумінням. Друга необхідна якість – це чистота. Свідомість змінюється внаслідок вчинків.

НЕТ НЕИЗЛЕЧИМЫХ БОЛЕЗНЕЙ, А ЕСТЬ НЕИЗЛЕЧИМЫЕ ЛЮДИ – ТЕ, У КОТОРЫХ ОТСУТСТВУЕТ РАЗУМ ДЛЯ ОСОЗНАНИЯ ЗАКОНОВ ПРИРОДЫ, У КОТОРЫХ ОТСУТСТВУЕТ СИЛА ВОЛИ ДЛЯ ДИСЦИПЛИНИРОВАНИЯ СЕБЯ, ЧТОБЫ ВОСПЛЬЗОВАТЬСЯ ВСЕМИ ПРЕИМУЩЕСТВМИ ЕСТЕСТВЕННЫХ СИЛ!

Лікар повинен намагатися лікувати, але обіцяти швидкий результат він не може. Лікар є знаряддям допомоги в руках Бога. Пацієнт повинен перебувати в смиренному стані, прагнучи зрозуміти – через що хворіє. Недуга дається як випробування, він пов'язані з характером людини, її поглядами життя.

Коментарі