Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Змінилися реквізити /// ПРИВАТНЕ ПІДПРИЄМСТВО ЧІТРА / 3004821747 в АТ КБ "ПРИВАТБАНК" (ЄДРПОУ банку , код банку 337546) /// рахунок: № UA363375460000026008055033734 валюта UAH (Українська гривня),
Детальніше
Наша адреса: м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
м. Суми, 40034, пр. Михаїла Лушпи, 54
Харків - поліклініка Гомеопат - вул.Манізера 1
Пн-Пт 9.00-18.00
Дніпро - Біопарт - вул. Тітова 23
щодня 10.00-18.00
Черкаси - Фітоаптека - вул.Б.Вишневецького 47
Телефони: 380961331501 0472-54-26-30
Пн-Сб 9.00-18.00

Актуальні теми

Що таке гепатит-С?
29.12.2021
Перегляди: 1231
Що таке гепатит-С?

Що таке гепатит?Гепатит С – захворювання печінки, спричинене вірусами, які називаються (HCV). Вірус вражає печінку та призводить до запалення. Зараження вірусом HCV залишається прихованим без виникнення основних симптомів. Симптоми з'являються через десятиліття інфекції, коли хвороба стає хронічною та розвивається цироз. Цироз печінки згодом може перетворитися на рак печінки. HCV є основною причин..

Як допомогти організму за перших ознак застуди. Аюрведичні засоби.
13.12.2021
Перегляди: 1347
Як допомогти організму за перших ознак застуди. Аюрведичні засоби.

Якщо ви відчуваєте, що чхаєте, кашляєте або захворіли на грип, спробуйте ці повністю природні засоби з Аюрведи, які також підкріплені сучасною наукою.Вивести токсини: пийте багато гарячої води. Чому?· Засвоюється організмом легше, ніж прохолодна вода.· Краще виводить із організму токсини, що порушують імунітет.· Зволожує слизові оболонки.За перших ознак застуди Аюрведа рекомендує пити гарячу воду ..

Ожиріння – фактор ризику виникнення раку
07.12.2021
Перегляди: 1938
Ожиріння – фактор ризику виникнення раку

Дослідження показують, що ожиріння може збільшити ризик розвитку раку, але його можна уникнути. Фахівці вважають, що в основному це відбувається із-за запалення, викликаного вісцеральним жиром, оточуючим життєво важливі органи. Рак викликає аномальне відділення клітин, що пов'язує клітини навколо них і викликає захворювання. Чем більше клітин делятся і розмножуються, тим вище ризик освіти опухоли...

Нездорова їжа – одна з основних причин передчасної смерті
24.11.2021
Перегляди: 3741
Нездорова їжа – одна з основних причин передчасної смерті

Нездорове харчування є головною причиною передчасної смерті у всьому світі. Згідно з дослідженнями, проведеними провідними авторитетами з глобальних захворювань, було виявлено, що споживання червоного м'яса та підсолоджених напоїв спричиняє приблизно 21% смертей у світі. Близько 11 мільйонів смертей на рік пов'язані з хворим харчуванням.Ми споживаємо надто багато солодких напоїв, надто багато солі..

Зміцнюйте кістки, уникайте переломів
16.11.2021
Перегляди: 2155
Зміцнюйте кістки, уникайте переломів

Сила вашого тіла багато в чому залежить від міцності ваших кісток. Збережіть міцність кісток, і ви впораєтеся з багатьма недугами, які можуть вразити вас, особливо коли ви старієте.Чаракасмахіт, древній текст аюрведи, описує 18 типів остеопорозу. Це системне захворювання скелета, що характеризується низькою кістковою масою та погіршенням стану кісткової тканини. Це може призвести до крихкості та п..

5 порад для збереження здорового серця
10.11.2021
Перегляди: 1180
5 порад для збереження здорового серця

5 порад, як зберегти ваше серце здоровим на роботіВаше робоче середовище значно впливає на наше фізичне, психічне та соціальне здоров'я. Можна запобігти серйозним серцево-судинним ризикам, таким як серцеві напади та інсульти, вибираючи здорову дієту та фізичну активність. Здорове серце життєво важливе для здорового життя, незалежно від віку та статі.Мантра для здорового серця:ВправаВідсутність фіз..

Міфи та факти про синдром полікістозних яєчників
28.10.2021
Перегляди: 1459
Міфи та факти про синдром полікістозних яєчників

Синдром полікістозних яєчників (СПКЯ) – поширене ендокринне захворювання, що загрожує проблемами косметологічного, репродуктивного та гормонального характеру. За статистикою від нього страждає 6-10% жінок дітородного віку. Це найчастіша причина порушень овуляції та жіночої безплідності.Про СПКЯ існує безліч міфів та фактів.Міф 1 - СПКЯ зустрічається тільки у молодих жінок з 20 до 30 років.Факт: СП..

Зв'язок між остеопорозом та менопаузою
22.10.2021
Перегляди: 530
Зв'язок між остеопорозом та менопаузою

Всесвітній день остеопорозу 2021: зв'язок між менопаузою та ризики остеопорозу у жінок. Всесвітній день остеопорозу відзначають щороку 20 жовтня. Менопауза означає закінчення місячних у жінки. Відомо також, що менопауза збільшує ризик розвитку остеопорозу - стану, при якому кістки стають більш тонкими, менш щільними і можуть легко ламатися. Естрогени, гормони, які захищають жінок від остеопорозу, ..

Селен – користь для здоров'я
15.06.2021
Перегляди: 563
Селен – користь для здоров'я

В роботі щитоподібної залози особливу роль відіграє селен, який впливає на синтез тиреоїдних гормонів опосередковано через так звані селенопротеїни (білки зі вмістом селену).Ми вже розмовляли про те, що щитоподібна залоза виробляє неактивну форму тиреоїдних гормонів – тироксин (Т4) та невелику кількість активної форми – трийодтиронін (Т3). Основну кількість Т3 людина отримує з тканин, де від молек..

Остеоартроз. Як вирішити проблеми з суглобами
26.05.2021
Перегляди: 647
Остеоартроз. Як вирішити проблеми з суглобами

Остеоартроз є хронічним прогресуючим захворюванням, що вражає всі структури суглоба і призводить до погіршення якості життя та інвалідності. На прийом до лікаря люди йдуть, коли біль стає нестерпною, а це свідчить про те, що процес руйнування суглобів швидко прогресує.Якщо Ви коли-небудь відчували:біль переважно в колінних і тазостегнових суглобах;біль в шийному, грудному або поперековому відділі ..

Чорнобиль...відголоски
26.05.2021
Перегляди: 622
Чорнобиль...відголоски

35 років минуло з часу великої катастрофи – аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Здавалось би, стільки років минуло, але наслідки цього лиха ми маємо і натепер. Неймовірно!Ви можете запитати: при чому тут аварія на атомній електростанції до ендокринології, про яку ми постійно маємо розмову? Відповідаю розгорнуто.Ми з вами вже знаємо, що йод є необхідним для вироблення гормонів Т3 і Т4,..

Йодована сіль
11.05.2021
Перегляди: 910
Йодована сіль

Ось ми і дійшли до профілактики йододефіцитних станів шляхом йодування кухонної солі.Насамперед, важливо знати, що ця стратегія була розроблена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ). Давайте розбиратися.Чи всім можна вживати в їжу йодовану сіль?Так. Йодована сіль містить фізіологічні дози йоду – 40 мкг на 1 г солі. Навіть при використанні рекомендованих кардіологами 5 г солі на день люд..

Щитоподібна залоза 2 частина
05.05.2021
Перегляди: 552
Щитоподібна залоза 2 частина

Пам’ятаєте пункт 1 для здоров’я щитоподібної залози? Так, це йод. Давайте трошки поговоримо про нього.Ми знаємо, що багато йоду міститься в морській воді (океані). Йод випаровується з її поверхні, концентрується в атмосфері і з опадами повертається знову в землю та в море.Таким чином відбувається нормальний обмін йоду в природі. Чи справді схоже на ілюстрацію колообігу води в природі зі шкіль..

Лікарю, у мене щитовидка!!!
27.04.2021
Перегляди: 404
Лікарю, у мене щитовидка!!!

На звязку з нами Барабаш Надія ЄвгенівнаКандидат медичних наукЛікар вищої категоріїДоцент кафедри внутрішньої медицини ХНУ імені В.Н. КаразінаЕндокринолог приватної клініки «Інститут здоров’я»Лікарю! В мене щитовидка!Як ви вважаєте, як часто ендокринолог чує цю фразу від своїх пацієнтів? Дуже часто! Іноді навіть виникає в мене думка, що хворіти на "щитовидку" модно)))Так що ж це за орган таки..

Псоріаз – це неінфекційне хронічне автоімунне захворювання шкіри
27.04.2021
Перегляди: 856
Псоріаз – це неінфекційне хронічне автоімунне захворювання шкіри

Псоріаз – це неінфекційне хронічне автоімунне захворювання шкіри, що проявляється характерними утвореннями на тілі, у вигляді бляшок рожево-червоного кольору, поверхня яких покрита лусочками.   При псоріазі порушується механізм поділу клітин шкіри. Цей процес сильно прискорюється і замість покладеного місяця протікає за кілька днів, що і призводить до формування ущільнень і лусочок. Захв..